Een letselschade advocaat gaat je helpen om gemakkelijk je letselschadevergoeding te krijgen. Hoe dit precies in zijn werk gaat, willen we hieronder met je doornemen. Lees daarom snel verder en doe je voordeel met de informatie. 

Wat is letselschade? 

Wanneer je een ongeluk meemaakt in de auto of op het werk en je lijdt daardoor schade, dan hebben we te maken met letselschade. Je kunt lichamelijke schade hebben (zoals een verwonding), maar ook materiĆ«le schade (niet kunnen werken dankzij het ongeluk, kapotte auto, etc.). Al deze schadeposten kun je noteren en uiteindelijk verwerken in je letselschade claim. Het is natuurlijk nog makkelijker wanneer je dit door een expert laat doen. Een letselschadebureau of -advocaat zorgen ervoor dat je krijgt waar je recht op hebt. 

Hoe dien ik gemakkelijker een schadeclaim in?

Er zijn grofweg twee manieren om een letselschade claim in te dienen. In het eerste geval kun je gebruikmaken van de diensten van een letselschadebureau. Dit is een bureau dat voor jou aan de slag gaat om je claim in te dienen. Dit doen ze voor je zonder dat je hoeft te betalen. Ze noemen dat no cure, no pay. In principe gaat het erom dat de juridische kosten in de schadeclaim verwerkt worden. Je betaalt dus nooit uit eigen zak de kosten. 

Wanneer een letselschade advocaat?

Een letselschade advocaat is nodig wanneer de tegenpartij geen schuld erkent. Bijvoorbeeld een werkgever die zich volgens jou niet aan de arboregels heeft gehouden. Het kan een juridisch geschil worden en dan is een advocaat nodig, want een jurist mag niet acteren in de rechtszaal (documenten aanbieden aan de rechtbank, et cetera). Een advocaat mag niet werken op basis van no cure, no pay, maar daarentegen met een tarief. Als je de zaak wint, dan betaalt de tegenpartij de juridische kosten. Bij een letselschadebureau willen ze heel graag dat je sowieso recht hebt op de schadevergoeding, omdat ze gratis voor je werken. Ze willen natuurlijk betaalt krijgen voor hun diensten, die komen zoals gezegd uit de schadevergoeding. Dus ze scannen eerst goed je dossier om te zien of de kans groot is dat je de claim toegewezen krijgt.