Ben jij van plan om op korte termijn personeel aan te gaan nemen? Dan is het zeker aan te raden om dit artikel goed door te nemen. We zullen hieronder namelijk stilstaan bij een aantal tips die je kunt toepassen om je selectieprocedure zo goed mogelijk in te richten. Hierdoor weet je zeker dat je er alles aan zult doen om de juiste mensen aan te nemen zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Het uitvoeren van een assessment

Als je van plan bent om iemand uit te gaan nodigen voor een gesprek, is het altijd aan te raden om op voorhand een assessment uit te zetten. Door het uitzetten van een assessment krijg je namelijk een goed beeld van een persoon voordat je ermee in gesprek gaat. Hierdoor kun je op voorhand al zien of het interessant is om met iemand in gesprek te gaan of niet. Daarnaast zijn er diverse partijen op de markt actief waar je een assessment uit kan laten voeren zodat je niet voor verrassingen komt te staan en dat is goed om te weten.

Ga met goede vragen het gesprek in

Als iemand vervolgens door het assessment heen is gekomen, is het vervolgens taak om goede vragen te stellen zodat je een goed beeld krijgt van een persoon die komt solliciteren. Heb jij hier geen goed beeld van en ben jij nog op zoek naar vragen die goed zijn en die jij kunt gaan stellen? Dan is het aan te raden om dit online te zoeken. Hierdoor krijg jij een goed beeld van de mogelijkheden en voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan. Het stellen van goede vragen bepaald namelijk al grotendeels of iemand geschikt is voor de functie die jij hebt aangeboden. Ben jij hier geen specialist in? Dan is het aan te raden om een specialist in te schakelen die de gesprekken voor jou kan voeren. Hierdoor weet je zeker dat je de beste sollicitanten krijgt die jouw functies gaan invullen. Wellicht kost het wat geld, maar op de lange termijn zul je dit terugverdienen!

Pin It on Pinterest